I dag satt jeg svineknoken på kok før vi gikk en 2timers tur i skog og mark. Og når vi kom hjem hadde jeg en fantastisk god kraft/base og ferdigkokt kjøtt. Så var det bare å kutte grønnsaker og la gryta puttre en halvtime til.
Til en ganske stor posjon (6-7) trenger du:
Røkt svineknoke (min var på 1,2kg)
2 laubærblader
5 einebær
10 pepperkorn
6-7 store poteter
3 store gulrøtter
1 Lien kålrabi
1/2 purreløk
1 bit sellerirot
Pepper og evt salt
Kok svineknoken i ca 1,2 liter vann. Ha i laubærblad og einebær, litt salt (ikke mye, svineknoken er ganske salt) og pepperkorn.
La koke i et par timer til kjønttet løsner fra beina.
Ta svineknoken ut av kjelen og skjær kjøttet i biter.
Kutt grønnsakene i passe store terninger og ha alt i gryta. La alt koke ca 1/2 time til grønnsakene er møre og du har fått en fin konsestens på gryta.
Ps. Dersom lapskausen er "suppete" kan du ha i litt potetmos. Jeg hadde litt potetmos igjen etter gårsdagens middag som jeg hadde i, det gir en god konsistens.
Server med nybakt brød eller flatbrød
Takk for oppskrift, laga den i dag:)
SvarSlettHar aldri hatt laubærblad i før, ble godt!
(kålrabien hadde jeg dessverre brukt opp i komlegryta, men økte bare mengden purre og gulrot, funket fint!)
Må bare si tusen takk for denne oppskriften. Har brukt den mange ganger nå, og den får meg virkelig til å føle meg flink på kjøkkenet:-) Søndagsmiddagen i dag!
SvarSlettNamnam i dag!
SvarSlett